Beléptető rendszerek fajtái és típusai

Beléptető rendszerek fajtái: 21. századi megoldások nyomában

Legyen szó kisvállalkozásról vagy nagy létesítményről, a megfelelő beléptető rendszer szinte már-már alap. A biztonság kialakításához vezető lépések egyik fő eleme. Napjainkban pedig egyre több az okos megoldás e téren is. A beléptető rendszerek fajtái közül választhatunk, melyik számunkra a legmegfelelőbb technika. Az egyszerű megoldásoktól kezdve az összetett, komplex felépítésű szerkezetig találhatunk hatékony alternatívát. Ezáltal akár nemcsak a vagyonvédelem, hanem a munkahelyi teljesítmény és termelékenység is mérhetővé válik.

Beléptető rendszerek típusai

Mikor van szükség beléptető rendszerre? Napjainkban már okosotthonunkban, értékeink megőrzése céljából is érdemes lehet felszerelni egy-egy egyszerűbb szerkezetet. Főként három típus használata a jellemző:

  • A számkódos beléptetés: az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb megoldás, amellyel biztosíthatjuk, hogy csak illetékesek léphessenek be a helyiségbe. Jó áron kiépíthető, ugyanakkor technikailag kevésbé korszerű.
  • A kártyás rendszerek: több munkahelyen is működő rendszer, segítségével lekövethető, ki, mikor és hol járt a létesítményen belül. Több esetben használják a munkaidő nyilvántartására is. Mivel letiltható, ezért elhagyását követően sem kell aggódni és egyszerűen cserélhető.
  • Biometrikus fajták: az ujjlenyomat azonosítás manapság egyre inkább elterjedt, főként a nagy értékkel bíró ingatlanoknál. Idetartozhat továbbá az arc- vagy hangazonosítás is.

Manapság az okos megoldások jelentik a jövőt. A korszerű technikák lehetővé teszik, hogy az ingatlan a lehető legjobb védelmet kapja. Akár a helyszínen tartózkodunk, akár nem. Munkatársaid és az illetékesek tevékenységét távolról is követheted. A jogosulatlan belépésről pedig azonnal értesülni fogsz.

A beléptető rendszer előnyei

A beléptető rendszerek tehát nemcsak hasznosak, hanem könnyen kezelhetőek is. A Smartlock használatával nem szükséges kulcsot adni vagy másoltatni a rövid időre érkező vendégnek, albérlőnek. Beállítás szerint értesítést küld minden nyitáskor, így megtudható ki mikor érkezett, illetve távozott. Az AJAX riasztórendszerei és termékei között több olyan eszközt is találhatunk, amelyek 2022-ben a legjobb technológiák közül valók.

Felvethet erkölcsi kérdéseket, hogy nem jelent-e gondot a munkavállalók vagy vendégek ilyen formájú “lekövetése”. Fontosnak tartjuk kiemelni, hogy a beléptető rendszerek elsősorban biztonsági funkcióval bírnak. Vajon melyik tulajdonos ne szeretné tudni, ki és mikor járt – akár illetéktelenül – a létesítményben? Érdemes ezért elgondolkodni az egyszerű, gyors és hatékony beléptetési rendszer kialakításáról. A megfelelő óvintézkedések még nem ártottak senkinek, ellentétben, ha félvállról vesszük a védelmet, ne csodálkozzunk, ha visszaélések történnek.

Beléptető rendszer kiépítése

Ahhoz, hogy megtaláld a legjobb megoldást, nincs más hátra, mint felvenni a kapcsolatot velünk. Segítünk a teljes folyamat lebonyolításában. Megkeressük az ingatlan vagy iroda szempontjából kedvező technikát, továbbá kiépítjük a beléptető rendszert. Biztosítjuk, hogy korszerű és a 21. századnak megfelelő eszközök védjék értékeid. Nyitottak vagyunk az új ötletekre, együttműködésekre, fejlesztésekre. Olyan megoldást kínálunk és keresünk minden ügyfelünk részére, ami az optimális működést teszi lehetővé. Gyakran tervezőirodákkal is együtt dolgozunk. Tekintsd meg a legmodernebb okosotthon megoldások palettáját!

Legegyszerűbben telefonon és elektronikus formában léphetsz velünk kapcsolatba. Csak kattints az alábbi gombra és kérj árajánlatot!