Biztonság

Ingatlanokban számos módon keletkezhet kár. A személy- és vagyonvédelem jelentősen fokozható okosotthon eszközök segítségével. A telepített kamerák és nyílászárók távolról történő kezelésén túl, biztonsági szenzorok sokaságát helyezheted el okosotthonodban. Szén-dioxid érzékelő, füstjelző, vízszivárgás érzékelő is csatlakoztatható a rendszerhez.

Az okos biztonságtechnika előnyei

Nyitásérzékelők

Képzeld el, hogy lakásod elhagyását követően hatalmas zivatar alakul ki. Bizonytalan vagy abban, hogy az összes ablakot becsuktad indulás előtt, így kénytelen vagy visszafordulni és ellenőrizni a nyílászárókat. A nyitásérzékelő figyelmeztet, ha nyitva felejtettél egy ablakot mikor elmész otthonról. Illetve, távollétedben üzenetet küld.

Mozgásérzékelés

Érdemes okosotthonod számos pontján mozgásérzékelő szenzorokat elhelyezni. Segítségükkel automatizálható a világítás, a garázsajtó kinyitása vagy a fűtés beindítása. A mozgásérzékelés azonban nem csupán a komfort szint növelésében, hanem a biztonság fokozásában is fontos szerepet játszhat.

Vízkifolyás érzékelés

Egy sérült vízvezeték akár sok millió forintnyi kárt okozhat. A mosógép meghibásodása tönkreteheti a fürdőszoba nagy részét. A vízkifolyás érzékelés funkció segíthet a károk minimalizálásában.

Üvegtörés érzékelés

Az üvegtörés-érzékelő olyan szenzor, amely képes jelzést küldeni a riasztó rendszernek, ha a nyílászáró üvegét valaki vagy valami betöri. Okosotthonod valós idejű jelzést küldhet betörési kísérlet esetén is.

Időjárás érzékelés

A modern okosotthonok külső időjárási körülmények alapján képesek a hűtés- és fűtés rendszerek szabályozására. Az időjárás érzékelés további előnyét jelenti, hogy esőzés esetén az okosotthon képes a nyílászárók automatikus bezárására, ezzel csökkentve az esőzés miatti károk kockázatát.

Pánikgomb

A pánikgomb segítségével azonnali segítséget kérhetünk szeretteinktől vagy egyéb előre megjelölt személytől. Idős rokonok és krónikus betegséggel élők lakterében kiemelten fontos lehet a pánik gomb elhelyezése.

Tűz-, füst-, CO2 szenzor

Biztonsági szenzorok sokasága érhető el. Tedd ingatlanod biztonságosabbá tűz-, füst vagy CO2 detektor segítségével. Az okosotthon rendszerhez csatlakoztatott szenzorok push üzenetet, emailt, fény vagy hangjelzést is adhatnak.
SmartBuild

Miért érdemes minket választani?

A SmartBuild Kft. több éves okosotthon és egyéb elektronikai tapasztalattal rendelkezik. Munkánk során 3500-nál is több lakást szereltünk fel smart home technológiával. Az installáción túl, a tervezésben, programozásban és a felhasználók oktatásában is aktívan részt veszünk. A SmartBuild csapat a vezetékes és vezeték nélküli technológiákat is ismeri. Nem vagyunk egyik márkának sem a disztribútora, így minden esetben az ügyfél egyedi igényeit vesszük figyelembe a javasolt technológiák kiválasztásakor. Bővebben rólunk