Betörés elleni védelem

Hasznos tippek a betörés elleni védelem kialakításához

Napjainkban sajnos magas a betörések száma. Ahhoz, hogy kialakítsuk a megfelelő védelmet és megelőzzük a bajt, több módon is tehetünk. Nemcsak a családi házak veszélyeztetettek, hanem a lakásokban is sok az illegális behatoló. A jó hír viszont, hogy általában a legkisebb zavaró körülményre vagy gyanúra el is menekülnek a helyszínről. Tippek és tanácsok a betörés elleni hatékony védelem kialakításához.

A betörés kockázata

Nézzük, mi a helyzet Magyarországon a betöréseket illetően.

A lopások száma nő, azonban a betörési kísérletek gyakran meghiúsulnak. Ez pedig a betörésvédelmi, biztonságtechnikai rendszereknek is köszönhető. A tolvajok jellemzően nem hajtják végre a “feladatot”, ha egy kis esélyt is látnak a lebukásra. Ilyen lehet egy-egy zaj, hang, szomszéd vagy akár ha kiderül, otthon vagyunk. Ebből is következtethetünk arra, hogy a legtöbb bűncselekmény akkor történik, amikor senki nincs a házban vagy lakásban. Az sem feltétlenül igaz, hogy éjszaka kell tartani tőlük, hiszen több esetben nappal, munkaidőben hatolnak be. Ekkor a legnagyobb az esély rá, hogy üres ingatlanokat találnak.

A betöréses lopások főként a következő esetekben jellemzőek:

 • ha üres az ingatlan,
 • éjszaka vagy munkaidőben,
 • a lakás vagy a ház nincs felszerelve a megfelelő biztonságtechnikai eszközökkel.

Ezeket a lehetőségeket pedig a tolvajok könnyen kiderítik. Tegyünk meg mindent, hogy ne kapjanak vérszemet és messziről kerüljék el otthonunkat. Ehhez a legegyszerűbb és leghatékonyabb módszer, ha kellő hangsúlyt fektetünk a betörésvédelem biztosítására. A betörési kísérletek kockázata Magyarországon ugyanis magas. Másrészről kijelenthető, hogy nem minden betörés végződik lopással. Sőt, mint korábban is írtuk, több esetben menekülőre fogják a rablók, ha túl nagy kockázatot észlelnek.

A megfelelő elővigyázatossággal és felszerelésekkel tehát több mint valószínű, hogy otthonunk és értékeink biztonságban maradnak. Egy riasztórendszer kiépítése és/vagy egy kamerarendszer telepítése jelenti a legmodernebb megoldást. Természetesen házilag, “saját” módszerekkel is tehetünk a betörések ellen. Nézzük a legjobb praktikákat.

Betörésvédelem

Tanácsok a betörés elleni védelemhez

Azért, hogy megvédjük az értékeinket, különösebb kiadások nélkül is tehetünk. A hatékony betörés elleni védekezés nemcsak az eszközeinken, hanem rajtunk is múlik. Az egyik fontos tanács például, hogy ne kürtöljük szét, ha nyaralni megyünk vagy elutazunk. Főleg akkor ne, ha az otthonunk őrizetlenül marad. A közösségi médiában is ráérünk megosztani a képeket és videókat, miután hazaértünk.

Több technikát is alkalmazhatunk, hogy elűzzük a betörőket. Az egyik ilyen “klasszikus” a harapós kutya jelzése, a nyílászárók karbantartása és a szomszédokkal ápolt jó viszony. Így akár megkérhetjük őket, hogy figyeljenek, amíg távol vagyunk. Ezáltal pedig könnyen értesülhetünk egy-egy váratlan helyzetről. Népszerű megoldás továbbá, ha az egyes lámpák felgyulladnak és a készülékek bekapcsolnak időnként, amikor nem vagyunk otthon. Mert a 21. században már ez is lehetséges.

Egyes praktikákkal tehát sokat tehetünk értékeink védelméért. Ezek legfőképpen a következők lehetnek:

 • külső védelem: mozgásérzékelők, biztonsági kamerák,
 • nyílászárók: a megfelelő zár és az ablakok védelme mindennek az alapja,
 • belső védelem: behatolás esetére érdemes riasztórendszert kiépíteni a belső térbe (is), hogy menekülőre fogják a betörők és értesüljünk a helyzetről,
 • egyéb megoldások (ne hagyjunk otthon sok értéket, rejtsük el stb.).
AJAX riasztó

Hatékony eszközök és rendszerek a betörők távoltartásához

Érdemes részletesebben megvizsgálni, milyen eszközökkel készülhetünk fel a betörők elleni “harcra”. Ami a technikai oldalt illeti, alapvetően két fajtáját különböztethetjük meg a védelemnek:

 • az elektronikus– (riasztórendszerek, távfelügyelet, kamerák stb.) és a
 • mechanikus védelmet (zárak, rácsok, biztonsági ajtók stb.).

Ami fontos, hogy tegyünk a betörésvédelem biztosításáért. Ne vegyük félvállról a kérdést, hiszen egy-egy betöréses lopás rengeteg kellemetlenséggel jár. Egy jól felszerelt lakás vagy ház pedig szinte garantáltan távoltartja és elriasztja a betörőket. Ezzel azt a hatást keltjük, hogy otthon vagyunk és folyamatosan van mozgás.

Nézzük tehát, milyen alaplépések vezetnek el a “teljes” biztonsághoz:

 • diszkréció (ne kürtöljük világgá, ha elmegyünk otthonról),
 • időzített kapcsolók használata,
 • jelzőrendszer és távfelügyelet,
 • a “segítő” szomszédok megbízása az ügyelethez,
 • harapós kutya (már maga a jelzés is sokat érhet betörés esetén).

Betörésvédelem, biztonságtechnika és riasztórendszer kiépítése

A megfelelő riasztórendszer kiépítése az egyik legtisztább út a betörés elleni védelem biztosításához. A Smartbuild csapata pedig minden munkát elvégez helyetted. Nincs más dolgod, mint nyugodtan aludni. A különböző szettek magas érzékenységű érzékelői minden eseményt lekövetnek. A behatolás pillanatában pedig azonnal jelet küldenek az okostelefonunkra vagy a távfelügyeletnek.

Kérdés vagy további tanácsok felmerülése esetén kérd ki az ügyfélszolgálat segítségét, akik megfelelő szakértelemmel válaszolnak. Az Ajax termékei ugyanakkor nagy segítséget nyújtanak és igazi, 21. századi megoldást jelent a betörés ellen. Nem véletlenül használjuk mi is a Smartbuildnél. A használata pedig egyszerű: az Ajax Security Systems iOS-en és Androidon egyaránt elérhető. A programon megnézhetjük továbbá azt is, hogy mekkora a jelerősség, az akkumulátor töltöttsége vagy épp mennyi a hőmérséklet.

A következő típusú termékeket egyaránt megvásárolhatjuk:

 • mozgásérzékelők, amelyek elég okosak ahhoz, hogy különbséget tegyenek a behatolók és más zajok (pl. kisállatok, elektronikus zavarok) között,
 • ajtó- és ablakérzékelők, amik azonnal észlelik az üvegtörést vagy ablaknyitást, illetve a
 • külső mozgásérzékelők, amelyek vezeték nélkül működnek és állítható távolsági érzékelővel rendelkeznek.

A biztonságtechnikai eszközök tehát segítenek megvédeni értékeinket. Amennyiben megfelelő felszerelésekkel rendelkezünk, nem sok esélyt adunk a betörőknek. Ezáltal pedig távol az otthonunktól is nyugodtak lehetünk, hiszen aligha fog bárki lopni tőlünk. Így még akkor sem kell aggódni, ha nem vagyunk jóban a szomszédokkal.

A legjobb betörésvédelmi technika kiválasztásától csupán pár lépés választ el, ha riasztó és/vagy kamerarendszert szeretnénk! Meglévő vagy kiépítés alatt álló okosotthon rendszerbe történő integrálásban is tudunk segíteni.

Vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk kiválasztani, illetve beszerezni a megfelelő termékeket az igényeidhez szabva. A tervezéstől a kivitelezésig kompletten segítünk! Üldözzük el együtt a betörőket!

Legegyszerűbben telefonon és elektronikus formában léphetsz velünk kapcsolatba. Csak kattints az alábbi gombra és kérj árajánlatot!