Biztonságtechnika

Biztonságtechnika: így óvd meg az értékeid

Mindenki számára fontos, hogy otthonát és értékeit biztonságban tudja. Ezért lényeges, hogy a megfelelő technikával és eszközökkel védekezzünk a betörők és tolvajok ellen. Napjainkban több olyan megoldást is alkalmazhatunk, amelyekkel megelőzhetjük a bajt. A riasztórendszer kiépítése az egyik leghatékonyabb módszer. Ezzel nemcsak mi kapunk jelzést illegális tevékenység esetén, hanem a távfelügyelet is.

Biztonságtechnika: alapvető tudnivalók

Ahhoz, hogy a megfelelő védelmet biztosítsuk, tisztában kell lenni a lehetőségekkel. Alapvetően megkülönböztethetjük egymástól a következőket:

 • mechanikai védelem: kültéri értékek (pl. kapu, sorompó) megóvására,
 • elektronikus védelem: riasztórendszer, tűz- és betörésjelzés, távfelügyeleti rendszerek,
 • őrző-védő szolgálat: személyvédelem, területőrzés és rendezvények biztosítása esetén.

A legfontosabb tehát, hogy az értékeink felügyeletén és védelmén nem érdemes spórolni, hiszen jelentős károktól és kellemetlenségektől óvhatjuk meg magunkat. Egy-egy érzékelő szett beszerzése pedig gyors és hatékony megoldást jelent a problémára.

Biztonságtechnikai vagyonvédelmi rendszerek

A különböző vagyonvédelmi rendszerek segítenek a teljes biztonság kialakításában. Manapság pedig már olyan innovatív, okos riasztórendszereket kiépítésére nyílik lehetőség, amelyek irodában, üzlethelyiségben, nyaralóban vagy akár otthonunkban is garantálják a védelmet.

Az Ajax megbízható, elegáns, egyszerűen telepíthető és kezelhető felhasználóbarát biztonsági rendszere világszerte az egyik legsikeresebb biztonságvédelmi technológia. Nem véletlenül dolgozunk mi is ezzel a Smartbuildnél. A támadások elleni védelmet a következők biztosítják:

 • mozgásérzékelők: nincsenek téves riasztások, képesek felismerni a különböző zajokat (pl. betörő és a kisállat megkülönböztetése, az elektronikus zavarok figyelmen kívül hagyása),
 • ajtó- és ablakérzékelők: legyen szó behatolásról, üvegtörésről, ablaknyitásról, tudni fogunk róla, mi történt.
 • külső mozgásérzékelők: vezeték nélkül, kültéren működnek, állítható távolsági érzékelővel.

A rendszer továbbá segít felismerni a tűz első jeleit, de riaszt akkor is, ha a szén-monoxid szint életveszélyessé válik. A nedvességérzékelő továbbá jelzi, ha a lakásban csőtörés vagy hasonló probléma adódik.

AJAX riasztó

Biztonságtechnikai szolgáltatások

Aligha létezik hatékonyabb megoldás értékeink megőrzésére egy innovatív, okos védelmi rendszernél. A jó hír, hogy a világ egyik legjobb vezeték nélküli riasztórendszere már Magyarországon is elérhető!

Amiből választhatunk:

 • kezdő szettek,
 • Pro szett,
 • központi egységek,
 • érzékelők,
 • bel- és kültéri hangjelzők,
 • távirányítók és pánikgomb,
 • vezeték nélküli automatizálás,
 • integráló modulok.

Az Ajax riasztórendszere tehát teljes körű biztonságtechnikai szolgáltatást kínál, ha szeretnéd megvédeni otthonodat, üzletedet vagy nyaralódat.

A SmartBuild szakértő csapata pedig segít a tervezéstől kezdve a telepítésen át az üzemeltetésig minden felmerülő kérdésben! Meglévő vagy kiépítés alatt álló okosotthon rendszerbe történő integrálásban is tudunk segíteni.

Arról, hogy mely okosotthonokat tartjuk a legjobb megoldásoknak, a következő bejegyzésben írtunk: Melyik a legjobb okosotthon rendszer?

Böngészd át a legmodernebb okosotthon megoldások palettáját!

Legegyszerűbben telefonon és elektronikus formában léphetsz velünk kapcsolatba. Csak kattints az alábbi gombra és kérj árajánlatot!