Falfűtési és falhűtési megoldások

Falfűtés, falhűtés: az optimális hőmérsékletért

A falfűtés és a falhűtés a felületfűtési rendszerek csoportjába tartozik. A rendszerben nincsenek látható fűtőtestek, a beállított hőmérsékletet a ház falai sugározzák. A hőszivattyú pedig gondoskodik a hő elvonásáról is, ezáltal hűteni képes. Újonnan épített házaknál vagy felújítás előtt érdemes elgondolkodni a kialakításán. Nézzük a legfontosabb tudnivalókat a falba építhető rendszerrel kapcsolatban.

Amit a falfűtési és falhűtési rendszerről tudni érdemes

Hőérzet szempontjából manapság felületfűtéssel érhetjük el a legmagasabb komfortérzetet, ugyanis egy radiátorral vagy konvektorral szemben nem egy helyről ontja a meleget, hanem sugárzásos hőleadás történik. A rendszer beépítése száraz vagy nedves technológiával is kivitelezhető.

Önálló fűtési rendszerként is megállja a helyét, azonban padlófűtéssel is érdemes kombinálni A két megoldást a magasabb komfortszint és a fűtési hatékonyság növelése miatt érdemes összekötni. A falfűtés és hűtés összességében megbízható és energiatakarékos megoldást kínál.

A fűtési megoldás további előnye, hogy kevesebb szálló por keletkezik, ami egészségügyi szempontból sem elhanyagolható. Az esztétikát tekintve pedig a rendszer rejtett mivolta miatt láthatatlanul teszi a dolgát.

Tehát több szempontból is megéri ezt a fajta fűtési megoldást választani. Amennyiben több teret szeretnénk a szobába vagy éppen felújítás, előtt állunk, a felületfűtési lehetőségek kínálják a legjobb megoldást.

Miért jobb, mint a hagyományos fűtési-hűtési rendszerek?

Amennyiben hagyományos klímával hűtünk, a szobában száraz levegő és légáramlat keletkezik. A falhűtés ezzel szemben szinte észrevehetetlen és egészségügyileg is jól járhatunk. Az ideális hőmérséklet precízen állítható, a különböző helyiségeket pedig külön-külön is egyszerűen szabályozhatjuk. Amennyiben falfűtés, falhűtés telepítésén gondolkozol, a legfontosabb rész a szabályozás, az automatizmus és okosítás kialakítása. Ezeknek a kérdéseknek a megválaszolásában szívesen segítünk.

Egyéb felületfűtési megoldások

Amennyiben kombinálnád vagy egyszerűen csak megismernéd a többi felületfűtési rendszert, a következő megoldásokkal érdemes megismerkedni a falfűtés, falhűtés mellett:

Az intelligens rendszerek használatával a fűtési energiafelhasználás szintjén javíthatunk. Akár a 40%-os megtakarítás is elérhető.

Falfűtés, falhűtés kialakításának lépései

Legyen szó új építésű vagy felújítandó házról, a falfűtés kialakítása jó döntés lehet, amennyiben padlófűtésben is gondolkodunk. Ha nem tudod, hogy az otthonodban milyen módszer kivitelezése lenne a javasolt, csak vedd fel velünk a kapcsolatot és szakembereink készséggel segítenek.

A falfűtési és hűtési rendszer kivitelezése nagy precizitást és alapos tervezést igényel. Nemcsak azt kell eldönteni, hogy milyen technológiával szabályozzuk a fűtést és a hűtést, hanem egyéb kérdésekre is választ kell találni. Előre meg kell tervezni a ház berendezéseinek kialakítását is. Idetartozik a bútorok, gardróbszekrények és akár a fali képek elhelyezkedése is. Ez azért fontos, mert a rendszer úgy működik hatékonyan, ha a hőnek semmi sincs az útjában. Ellenkező esetben a fűtés nem lesz olyan gazdaságos. Ha a fal fúrása esetén véletlenül elérjük a fűtéscsövet, a javítás igen sokba fog kerülni. Érdemes tehát előre megtervezni minden lépést és együtt élni a rendszerrel.

Amennyiben további hasznos tippeket szeretnél okosfűtés vagy egyéb intelligens rendszerek kialakításával kapcsolatban, vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk kiválasztani, illetve beszerezni a megfelelő termékeket az igényeidhez szabva. Az okosotthon tervezéstől a kivitelezésig kompletten segítünk!

Legegyszerűbben telefonon és elektronikus formában léphetsz velünk kapcsolatba. Csak kattints az alábbi gombra és kérj árajánlatot!