Mennyezetfűtés és mennyezethűtés

A mennyezetfűtés, mennyezethűtés előnyei és hátrányai

Habár a mennyezetfűtés nem a fűtési technikák leggyakoribb fajtája, a mennyezetről is biztosítható az ideális hőérzet elérése. Több pozitívuma is akad, amiért megéri ezt az alternatívát választani. Elsősorban gondoljunk esztétikai szempontokra: nincs radiátor és nem veszi el a helyet az adott térben. Ráadásul környezetkímélő és hosszú távon fenntartható fűtési- és hűtési módszer. Nézzük a legfontosabb tudnivalókat a mennyezetfűtéssel és mennyezethűtéssel kapcsolatban.

Miért jó, ha a mennyezetről fűtünk és hűtünk a szobában?

Több tévhit is kering ezzel a technikával kapcsolatban, de ezek többsége valóban csupán tévhit. Ilyen többek között az egészségtelen hatásokkal kapcsolatos fals információk terjedése, mint például a felszálló por.

A mennyezetfűtés és mennyezethűtés sugárzásos hőleadással végzi funkcióját, így biztosítja a kellemes hőérzetet. De más okból kifolyólag is megéri elgondolkodni rajta: a költségmegtakarítás és a környezeti tudatosság szintén vonzó tényezők lehetnek.

Összefoglalva tehát:

  • Nincs káros hatással az egészségre és nem rosszabb, mint a hagyományos fűtési technikák.
  • Könnyen elérhető általa a megfelelő hőfok, amellett, hogy esztétikus és komfortos a használata.
  • Spórolás szempontjából sem utolsó: alacsonyabb hőmérséklet beállításával is elérhetjük az ideális hőfokot, ezáltal kevesebb rezsiköltséggel is jár.
  • Zöld szempontok: fenntartható, kisebb a környezetterhelése az alacsony energiafogyasztás miatt.

A mennyezetfűtés és a mennyezethűtés kialakítása tehát igazán jó alternatíva 2022-ben. Természetesen kisebb hátrányai adódhatnak, de ezek legfőképpen kényelmi funkciókra terjednek ki. Sokan például a padlófűtéssel kombinálva alkalmazzák. Összességében egy modern technikáról beszélünk, ami otthonosabbá varázsolja lakóterünket. Hosszú távon fenntartható és amellett, hogy teszünk vele a környezetünkért, a pénztárcánkat is kíméljük.

Milyen típusú lakásoknál és házaknál alakítható ki?

Jó hírünk van: szinte mindegyiknél. Legyen szó új építésű vagy régi házról, a mennyezetfűtés és mennyezethűtés kialakítása nem valószínű, hogy gondot jelent. Felújítás előtt szintén érdemes elgondolkodni a kivitelezésen. Száraz és nedves rendszerek alkalmazásával elérhető, hogy a telepítési munkálatokat követően csak a vakolással vagy festéssel kelljen foglalkozni. Legyen szó tetőterekről vagy különböző építési technológiákról.

Amennyiben nem tudod, hogy a lakásodban milyen módszer kivitelezése lenne a javasolt, csak vedd fel velünk a kapcsolatot és szakembereink készséggel segítenek. Ha összekötnéd a padlófűtéssel, az sem jelent gondot. Nem kell tehát aggódnod, hogy milyen módszerekkel és hogyan kellene kialakítani a megfelelő technikát. Az ár szintén változó, de minden esetben az adott körülményekhez igazítjuk. Ezáltal nem jár rejtett, felesleges kiadásokkal. Kialakítása és üzemi fenntartását tekintve pedig gazdaságos megoldás.

Amennyiben további hasznos tippeket szeretnél okosfűtés vagy egyéb intelligens rendszerek kialakításával kapcsolatban, vedd fel velünk a kapcsolatot és segítünk kiválasztani, illetve beszerezni a megfelelő termékeket az igényeidhez szabva. Az okosotthon tervezéstől a kivitelezésig kompletten segítünk!

Legegyszerűbben telefonon és elektronikus formában léphetsz velünk kapcsolatba. Csak kattints az alábbi gombra és kérj árajánlatot!