Okos fűtés

Okosfűtés: kényelem, egyszerűség és energiatakarékosság

Az okosfűtés bevezetése a háztartásba az egyik legjobb befektetés. A korszerű építési és hőszigetelési anyagoknak köszönhetően a megtermelt hőt egyre tovább élvezhetjük a lakótérben. Viszont érdemes okosan gazdálkodni vele.

Az okosfűtési megoldásokkal elérhetjük, hogy távolról vagy a másik szobából vezéreljük a hőmérsékletet. Ehhez pedig elegendő lesz az okostelefonunk. A fűtés szabályozása így nagyon egyszerű és kényelmes, de más előnyei is adódnak. Az okosfűtés ugyanis komoly szerepet játszik energiatakarékossági szempontból is. Az intelligens rendszerekkel akár 30-40%-al javíthatunk a fűtési energia felhasználásán. Ezáltal pedig a rezsit is jelentős mértékben csökkenthetjük.

Az okosfűtési rendszer bevezetésének előnyei

Az okosfűtés nem csupán a modern, új építésű ingatlanban élők kiváltsága. A régebbi lakásokban és otthonokban szintén kiépíthető rendszer. Az okos megoldások pedig kimondottan hasznosak, bármilyen szempontot is veszünk figyelembe. Alapvetően két lehetőségünk van:

  • az okosfűtést beépítjük felújítások, építkezések esetén vagy
  • a meglévő rendszert okosítjuk fel.

Összességében mindkét variáció beválhat. Ahogyan a bevezetőben is említettük, az okosrendszerek több előnyét is élvezhetjük:

  • Egyszerűség: a telepítést követően azonnal rendelkezésünkre áll minden információ a fűtési rendszer szabályozásával és az egyéb funkciókkal kapcsolatban. Egyszerűen beállíthatjuk az aktuális hőmérsékletet, amit távolról is szabályozhatunk. Akár fűtési ütemezést is testre szabhatunk. Ha szeretnénk a fűtést szüneteltetni szellőztetéskor, a vezérlés képes észlelni az ablaknyitást is. Így nem kell minden egyes alkalommal ki- bekapcsolni azt. A legtöbb rendszer rendkívül egyszerű és felhasználóbarát felületet ad a fűtés vezérlésére.
  • Kényelem: hazafelé tartasz egy nehéz nap után? Az okosfűtés vezérléséhez nem szükséges a hálószobában tartózkodni, előre beállítható az ideális hőmérséklet a pihentető alváshoz.
  • Energia- és költséghatékonyság: amennyiben zavar, hogy nem teszel eleget a környezetedért, szeretnél “zöldebb” lenni vagy szimplán csak spórolni a költségeken, az okosfűtés kialakítása szintén a segítségedre lesz.

A megfelelően beállított okosfűtési rendszerrel tehát minden szempontból jobban járunk hosszú távon. Nem utolsósorban pedig vendégeink számára is biztosíthatjuk a kellemes időtöltést azáltal, hogy az igényeikre szabhatjuk a hőmérsékletet.

Rendszer és funkciók: hogyan szabályozzuk a fűtést?

Az okosrendszerek funkciói között széleskörű innovatív megoldásokat találhatunk. A komplex fűtési rendszerrel még teljesen automatizálható is lehet a fűtés szabályozása. A programozásra alkalmas eszközök képesek észlelni az okostelefonunktól kapott jel által, hogy a közelben vagyunk, így hazaérkezés előtt beállítják a kívánt hőmérsékletet a lakásban. Mindez azonban csak egy a megannyi funkció közül. Beállíthatunk több módot is, milyen esetekben milyen idő várjon minket otthon. A távoli eléréshez és működéshez wifi és stabil internetkapcsolat szükséges. A vezérlés során két típus közül is választhatunk:

  • Beprogramozott automatizmus: lehetővé tehetjük általa, hogy az okosfűtés előre beállított hőmérséklettel működjön a különböző időszakokban. Ennek akár komoly költségminimalizáló szerepe is lehet, hiszen teljesen a saját igényeinkhez szabhatjuk a rendszert. Nem fogjuk elfelejteni a fűtés szabályozását és minden napszakban elérhető általa az ideális hőérzet.
  • Feltételes automatizmus: nem szeretnéd minden alkalommal szabályozni a fűtést, amikor elmész otthonról? Állítsd be, hogy a fűtési rendszer megkapja a jelet az okostelefonodról és a helyzeted alapján észlelje, ha épp távol vagy a lakástól.

Ahhoz, hogy minimalizáljuk az energiafogyasztást és költséghatékonyabbak legyünk, célszerű betartani a következő lépéseket:

  • Csökkentsük a hőmérsékletet éjszaka, amikor alszunk vagy ha nem vagyunk otthon.
  • Nyaralni megyünk? Az okosrendszert akár szabadság vagy vakáció üzemmódba is helyezhetjük, illetve távolról vezérelhetjük.
  • Eltérő hőmérsékletet is beállíthatunk az egyes szobákban, így elég csak abban a helyiségben fűteni, ahol éppen tartózkodunk.

Egyszerűen megfogalmazva tehát ne fűtsünk, ha nincs rá szükségünk. A programozható eszközök pedig azt is érzékelik, ha elmegyünk otthonról és lejjebb veszik a hőmérsékletet a lakásban. Viszont arra is figyeljünk, hogy a fűtési rendszerünk mennyi idő alatt képes az ideális hőmérsékletet újra elérni.

Érdekelne, milyen fűtési megoldás lenne a leghatékonyabb számodra? Vedd fel a kapcsolatot kollégáinkkal és segítünk az okosfűtési rendszer kiépítésének teljes megvalósításában.

Mennyibe kerül?

A fűtési rendszer okosításának ára több tényezőtől is függ. Nem mindegy, hogy régi, falra szerelt termosztátot szeretnénk cserélni vagy új építésű lakásba kérünk ajánlatot. Egy dolog biztos: az okosfűtési rendszerrel hosszú távon jól járunk anyagi szempontból is. A Smartbuildnél minden esetben az igényeidre szabva, előzetes felmérést követően fogunk ajánlatot tenni. Nem kell tehát rejtett, felesleges költségekkel számolni, mindenről részletes és pontos tájékoztatást kapsz. Ha teljesen új okosrendszert telepítenél a lakásba, érdemes már a tervezésnél felvenni velünk a kapcsolatot. Segítünk a hatékony megvalósításban és kialakítjuk a leginkább ideális fűtési rendszert az adott körülményekhez igazítva.

Okosfűtést szeretnél? Kérj ajánlatot még ma!

Amennyiben igazi okosotthonra vágysz és szeretnéd megtenni az első lépéseket, alakíttass ki intelligens fűtési rendszert! Ha nem tudod, hogyan indulj el ezen az úton, nincs miért aggódnod! Kollégáink minden kérdésben a rendelkezésedre állnak és neked már csak élvezni kell a rendszer előnyeit. Olyan okosotthon megoldást kínálunk és keresünk, ami minden szempontból az optimális működést teszi lehetővé.

Amennyiben érdekelnek a további okos megoldások, olvashatsz róla, hogyan tedd biztonságosabbá otthonod vagy éppen milyen beléptető rendszereket használj.

Legegyszerűbben telefonon és elektronikus formában léphetsz velünk kapcsolatba. Csak kattints az alábbi gombra és kérj árajánlatot!