Riasztórendszer kiépítése

Riasztórendszer kiépítése: első a biztonság

A riasztórendszer kiépítése az egyik leghatékonyabb lépés a betörők távoltartásához. Habár nem kívánt feladatnak tűnik, mégis erősen ajánlott. Magyarországon is sok a betöréses lopás, az otthonunk, értékeink és családunk védelme pedig mindennél fontosabb. Tegyük meg tehát az első lépést, hogy ne kelljen az illegális behatolók miatt aggódni. Akkor sem, amikor messze vagyunk a lakástól vagy háztól. Házilag is tehetünk a betörés elleni védelemért, azonban a szakszerű, profi riasztórendszer kiépítése a leginkább célravezető módszer, az okosotthon rendszerek egyik fő megoldása.

A riasztórendszer szükségessége

Egy jól felépített biztonságtechnikai stratégiával megelőzhetjük a bajt. A betörésvédelem egyik alapja pedig a riasztórendszer kiépítése. Ezzel folyamatosan, a nap 24 órájában felügyelet alatt tarthatjuk értékeinket. A mozgásérzékelők pedig olyan zajt csapnak, amelytől szinte garantáltan visszavonulót fújnak a betörők. A riasztók pedig nemcsak a tolvajok ellen jelentenek hatékony megoldást. Tűzesetről vagy üvegtörésről szintén tudni fogunk.

Nem véletlen az sem, hogy a piacon egyre nagyobb a választék. Nehéz ezért pontosan kiszűrni, melyik biztonsági rendszer a leghatékonyabb. Az AJAX riasztórendszerei okos, automatizált funkcióinak köszönhetően nyújtanak igazi 21. századi megoldást. Sőt, szakember segítsége nélkül is boldogulhatunk, ha elég ügyesek vagyunk. A vezeték nélküli termékek továbbá biztosítják, hogy bárhova könnyen felhelyezhetőek legyenek. Nem véletlenül használjuk mi is a Smartbuildnél ezeket a megoldásokat.

A szettek pedig az adott lakás, ház vagy iroda adottságaihoz igazodnak:

 • 30-60 nm esetén az AJAX Hub kezdő szett,
 • 60-100 nm méretnél az AJAX Hub profi szett jelenti a megoldást, de
 • akár kamerás rendszer mellett is dönthetünk.
AJAX riasztó

Okos, innovatív megoldások és a távfelügyeleti rendszer

Adódhat a kérdés, miért nem jó egy “sima”, hagyományos riasztórendszer. Nos, azért, mert van jobb opció. A korszerű, innovatív megoldásoké a jövő, az AJAX termékei pedig biztosítják, hogy bárhol és bármikor tudjunk róla, mi történik az otthonunkban. Akár az okostelefonon jelezve, de a távfelügyelet segítségével is biztosíthatjuk a védelmet. Nincs programozás, bonyolult útmutató, szakemberi díj. Az alkalmazás tisztán és egyszerűen elmagyarázza nekünk, hogyan helyezzük üzembe a riasztórendszert. Természetesen kérdés esetén az ügyfélszolgálat folyamatosan a rendelkezésedre áll.

A hatékony riasztórendszer kiépítésének lépései

A riasztórendszer kiépítése tehát egyszerű. A szerkezetek hatástalanítása és “kijátszása” viszont már kevésbé. A betörők pedig aligha fognak hosszú időn keresztül bajlódni vele, jellemzően továbbállnak. Ezért kimondottan ajánlott, hogy megszervezzük értékeink védelmét. Az AJAX a világ egyik legjobb vezeték nélküli riasztórendszerét biztosítja. Az árak pedig hosszú távon biztosan megtérülnek, hiszen a hatékony védelem garantált.

A riasztórendszer telepítése lépésről lépésre:

 1. Az igény és a helyszín felmérése: az első lépésben megismerjük a megrendelő igényeit és felmérjük a helyszíni adottságokat. A hálózathoz fel kell mérni, milyenek az adott feltételek, hogyan lehet kialakítani a hatékony rendszert az adott körülmények között. Meg kell határoznunk a HUB pontos helyét, aminek a működéséhez 230V-os táp és internet szükséges. A kezelő helyét is célszerű a felméréskor megtervezni, de ahhoz nem szükséges táp, hiszen elemmel működik.
 2. Szükséges eszközök kiválasztása: milyen megoldások védjék és biztosítsák az otthont. Mennyi érzékelő és kamera szükséges bel- és kültérre, a helyes látószög megállapítása.
 3. Telepítés, az eszközök felhelyezése: az applikáció és a rendszer összekötése, konfigurálás. A választott biztonságtechnikai kellékek felszerelése.
 4. Felhasználók létrehozása, jogosultságok kiosztása: Többen is hozzáférhetnek a rendszerhez, akiknek meghatalmazást adunk. A családtagok, munkatársak így később módosíthatják, változtathatják a beállításokat szükség esetén.

A széles választék pedig biztosítja, hogy a számodra legjobb terméket vásárold meg:

 • kezdő szettek,
 • pro szettek,
 • központi egységek,
 • mozgásérzékelők,
 • bel- és kültéri hangjelzők,
 • távirányítók,
 • automatizációs eszközök és
 • integráló modulok egyaránt elérhetők.

Ha riasztórendszerben vagy okosotthonban gondolkodsz, bátran keress minket!

Legegyszerűbben telefonon és elektronikus formában léphetsz velünk kapcsolatba. Csak kattints az alábbi gombra és kérj árajánlatot!

Kedves Metrodom lakástulajdonosok!

A Zipato új azonosítási módszere ellehetetlenítette az egyes lakás-központokhoz való hozzáférésünket, ezért a hibák kezelését, illetve az okosotthonhoz kapcsolódó feladatainkat jelenleg nem tudjuk elvégezni. Amint ez megoldódik, elkezdjük a bejelentett igények feldolgozását.

Köszönjük a türelmet!