Riasztórendszer kiépítése

Riasztórendszer kiépítése: első a biztonság

A riasztórendszer kiépítése az egyik leghatékonyabb lépés a betörők távoltartásához. Habár nem kívánt feladatnak tűnik, mégis erősen ajánlott. Magyarországon is sok a betöréses lopás, az otthonunk, értékeink és családunk védelme pedig mindennél fontosabb. Tegyük meg tehát az első lépést, hogy ne kelljen az illegális behatolók miatt aggódni. Akkor sem, amikor messze vagyunk a lakástól vagy háztól. Házilag is tehetünk a betörés elleni védelemért, azonban a szakszerű, profi riasztórendszer kiépítése a leginkább célravezető módszer, az okosotthon rendszerek egyik fő megoldása.

A riasztórendszer szükségessége

Egy jól felépített biztonságtechnikai stratégiával megelőzhetjük a bajt. A betörésvédelem egyik alapja pedig a riasztórendszer kiépítése. Ezzel folyamatosan, a nap 24 órájában felügyelet alatt tarthatjuk értékeinket. A mozgásérzékelők pedig olyan zajt csapnak, amelytől szinte garantáltan visszavonulót fújnak a betörők. A riasztók pedig nemcsak a tolvajok ellen jelentenek hatékony megoldást. Tűzesetről vagy üvegtörésről szintén tudni fogunk.

Nem véletlen az sem, hogy a piacon egyre nagyobb a választék. Nehéz ezért pontosan kiszűrni, melyik biztonsági rendszer a leghatékonyabb. Az AJAX riasztórendszerei okos, automatizált funkcióinak köszönhetően nyújtanak igazi 21. századi megoldást. Sőt, szakember segítsége nélkül is boldogulhatunk, ha elég ügyesek vagyunk. A vezeték nélküli termékek továbbá biztosítják, hogy bárhova könnyen felhelyezhetőek legyenek. Nem véletlenül használjuk mi is a Smartbuildnél ezeket a megoldásokat.

A szettek pedig az adott lakás, ház vagy iroda adottságaihoz igazodnak:

 • 30-60 nm esetén az AJAX Hub kezdő szett,
 • 60-100 nm méretnél az AJAX Hub profi szett jelenti a megoldást, de
 • akár kamerás rendszer mellett is dönthetünk.
AJAX riasztó

Okos, innovatív megoldások és a távfelügyeleti rendszer

Adódhat a kérdés, miért nem jó egy “sima”, hagyományos riasztórendszer. Nos, azért, mert van jobb opció. A korszerű, innovatív megoldásoké a jövő, az AJAX termékei pedig biztosítják, hogy bárhol és bármikor tudjunk róla, mi történik az otthonunkban. Akár az okostelefonon jelezve, de a távfelügyelet segítségével is biztosíthatjuk a védelmet. Nincs programozás, bonyolult útmutató, szakemberi díj. Az alkalmazás tisztán és egyszerűen elmagyarázza nekünk, hogyan helyezzük üzembe a riasztórendszert. Természetesen kérdés esetén az ügyfélszolgálat folyamatosan a rendelkezésedre áll.

A hatékony riasztórendszer kiépítésének lépései

A riasztórendszer kiépítése tehát egyszerű. A szerkezetek hatástalanítása és “kijátszása” viszont már kevésbé. A betörők pedig aligha fognak hosszú időn keresztül bajlódni vele, jellemzően továbbállnak. Ezért kimondottan ajánlott, hogy megszervezzük értékeink védelmét. Az AJAX a világ egyik legjobb vezeték nélküli riasztórendszerét biztosítja. Az árak pedig hosszú távon biztosan megtérülnek, hiszen a hatékony védelem garantált.

A riasztórendszer telepítése lépésről lépésre:

 1. Az igény és a helyszín felmérése: az első lépésben megismerjük a megrendelő igényeit és felmérjük a helyszíni adottságokat. A hálózathoz fel kell mérni, milyenek az adott feltételek, hogyan lehet kialakítani a hatékony rendszert az adott körülmények között. Meg kell határoznunk a HUB pontos helyét, aminek a működéséhez 230V-os táp és internet szükséges. A kezelő helyét is célszerű a felméréskor megtervezni, de ahhoz nem szükséges táp, hiszen elemmel működik.
 2. Szükséges eszközök kiválasztása: milyen megoldások védjék és biztosítsák az otthont. Mennyi érzékelő és kamera szükséges bel- és kültérre, a helyes látószög megállapítása.
 3. Telepítés, az eszközök felhelyezése: az applikáció és a rendszer összekötése, konfigurálás. A választott biztonságtechnikai kellékek felszerelése.
 4. Felhasználók létrehozása, jogosultságok kiosztása: Többen is hozzáférhetnek a rendszerhez, akiknek meghatalmazást adunk. A családtagok, munkatársak így később módosíthatják, változtathatják a beállításokat szükség esetén.

A széles választék pedig biztosítja, hogy a számodra legjobb terméket vásárold meg:

 • kezdő szettek,
 • pro szettek,
 • központi egységek,
 • mozgásérzékelők,
 • bel- és kültéri hangjelzők,
 • távirányítók,
 • automatizációs eszközök és
 • integráló modulok egyaránt elérhetők.

Ha riasztórendszerben vagy okosotthonban gondolkodsz, bátran keress minket!

Legegyszerűbben telefonon és elektronikus formában léphetsz velünk kapcsolatba. Csak kattints az alábbi gombra és kérj árajánlatot!